Pravilnik o zaštiti osobnih podataka

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA
Voditelj obrade podataka

Vare Gradnja d.o.o. s registriranim sjedištem u Dubrovniku je voditelj obrade osobnih podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka. Prilikom pružanja usluga iz svoje profesionalne djelatnosti postupamo sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. (GDPR-u General Data Protection Regulation) kao i odredbama Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka (NN 42/18) te ostalih važećih propisa kojima se štite osobni podaci. Naš je cilj pružiti svim zainteresiranim osobama sve potrebne informacije o načinu obrade i zaštite osobnih podataka i pravima koja pripadaju klijentima u vezi obrade osobnih podataka. Također, korištenje osobnih podataka unutar našeg sustava poslovanja usmjereno je na obradu Vaših zahtjeva da bismo bili u mogućnosti obavijestiti Vas o novostima koje se tiču naših usluga i poslovanja. Stoga Vas molimo da nas obavijestite ukoliko dođe do promjene u Vašim osobnim podacima ili ukoliko ste pogriješili pri unosu istih, a sve kako bismo mogli postupati sukladno načelima zaštite osobnih podataka kao i pružati profesionalnu i cjelovitu uslugu.
Obrada osobnih podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podacima, poput primjerice prikupljanja, pohrane, upotrebe, uvida i prijenosa osobnih podataka. Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.
Vare Gradnja d.o.o.. je donijela Pravilnik o zaštiti osobnih podataka koji je u skladu s navedenom Općom uredbom te se on primjenjuje na sve osobne podatke fizičkih osoba koje voditelj obrade prikuplja i obrađuje, izravno ili putem svojih partnera.
Voditelja obrade se može kontaktirati na sljedeće načime:
• E-mailom:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
• Telefonom: 385 (20) 322 075
• Poštom: Vare Gradnja d.o.o., Vukovarska 19, 20000 Dubrovnik

Načela obrade podataka
Primjenjena načela prilikom obrade osobnih podataka kod Voditelja obrade:
Zakonitost, poštenost i transparentnost – obrada se provodi na temelju jednog od sljedećih parametara:Obrada je nužna radi poštivanja pravnih obveza voditelja obrade. Obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik stranka ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora. Obrada je nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe. Obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa voditelja obrade ili treće strane, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljna prava i slobode ispitanika koji zahtijevaju zaštitu osobnih podataka, osobito ako je ispitanik dijete. Ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka u jednu ili više posebnih svrha. Osobni podaci su prikupljeni u posebne, izričite i zakonite svrhe te se neće obrađivati na način koji nije u skladu s tim svrhama. Primjerenost, relevantnost i ograničenost na samo nužne podatke potrebne za izvršavanje svrhe zbog koje su i prikupljeni. Osobni podaci se čuvaju u obliku koji omogućuje identifikaciju ispitanika samo onoliko dugo koliko je potrebno u svrhe radi kojih se osobni podaci obrađuju. Cjelovitost i povjerljivost – osobni podaci se obrađuju na način kojim se osigurava odgovarajuća sigurnost osobnih podataka, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja primjenom odgovarajućih tehničkih ili organizacijskih mjera.

Način prikupljanja osobnih podataka
Vare Gradnja d.o.o. prikuplja osobne podatke na sljedeće načine: Direktnim kontaktom, bilo da nas nazovete telefonski, pošaljete nam e-mail, popunjavanjem kontakt forme na našoj web stranici. Ako koristite našu uslugu. Prosljeđivanjem Vaših osobnih podataka od strane naših partnera pod uvjetom da su proslijeđeni na legalan način.
Prikupljeni osobni podaci se koriste u sljedeće svrhe: Kreiranje najbolje ponude krojene prema individualnim ili grupnim preferencama. Izvršavanje ugovorne obveze. Transferiranje osobnih podataka trećim stranama u svrhu izvršavanja ugovorne obveze. Ovo uključuje i možebitno transferiranje u zemlje izvan Europske Unije. Utvrđivanje zadovoljstva izvršenom ugovornom obvezom. Rješavanje eventualnih reklamacija. Zadovoljavanje zakonskih regulativa.
Sigurnost osobnih podataka

Svi Vaši osobni podaci su pohranjeni u poslovnom sustavu zaštićenom šiframa i enkripcijom te 'pristučnosti' samo određenim zaposlenicima nužnim za izvršenje poslovnih zadataka.
Duljina čuvanja Vaših osobnih podataka
Vaše osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršavanje ugovorne obveze i legitimne svrhe (uključujući reklamacije), odnosno do opoziva privole ukoliko se obrada temelji na privoli. U slučaju kada pravni propisi nalažu duži period čuvanja, onda se osobni podaci čuvaju sukladno važećim propisima. Podaci koji se više ne čuvaju se trajno brišu ili anonimiziraju.

Prava klijenta koji suglasno dozvoljala Vare Gradnja d.o.o. korištenje osobnih podataka
U trenutku prikupljanja podataka dobiti sljedeće informacije: Identitet i kontaktne podatke voditelja obrade. Svrhu obrade i pravnu osnovu. Legitimne interese voditelja obrade. Primatelja ili kategorije primatelja. Transfer podataka u treće zemlje. Uvid u Vaše osobne podatke koje posjedujemo: Pravo na ispravak netočnih ili zastarjelih podataka. Pravo na brisanje Vaših osobnih podataka. Pravo na povlačenje privole. Pravo na traženje ograničavanja obrade

- Kontakt

Vukovarska 19/2,

20 000 Dubrovnik

Hrvatska

Tel: + 385 (20) 322 075
OIB:  59584964723
Fax: + 385 (20) 322 075
Email: info@vare-gradnja.hr

 

 

image0

IMG 1236

 

IMG 1239